Vraag en aanbod van KoM-leden en anderen

 

 

Het tweede spoor staat steeds meer in de belangstelling.

Als iemand niet terug kan keren in eigen werk bij zijn/haar werkgever dan dient de werkgever het zogenaamde tweede spoor op te starten bij een andere werkgever. In het Burgerlijk Wetboek (art. 158a) vind je de verplichting terug. UWV is er streng op en kent geen  WIA claim toe zonder tweede spoor. Geen tweede spoor activiteiten uitgevoerd? Dan volgt in principe een loonsanctie.

In navolging van de SER versterkt ook het recente Coalitieakkoord de rol van het 2e spoor: ‘in principe richt de re-integratie zich in het tweede jaar op het 2e spoor.’ Er moet meer aan het tweede spoor gedaan worden.

Samen met de werknemer op zoek naar een baan bij een andere werkgever.

Dat klinkt echter simpeler dan het is. Want het 2e spoor is voor de meeste werkgevers een blinde vlek. Het wordt door werkgevers gezien als een ‘moetje’. Werknemers zien het tweede spoor als een verbanning uit de onderneming. Kortom, weerstand en argwaan voeren de boventoon met als gevolg dat het succes van deze trajecten zwaar ondermaats is. Van de 100 gestarte trajecten leiden er 16 tot een nieuwe baan. Dat is geen al te beste score. En geeft aan dat het een moeilijk traject is.

Het laatste wat we moeten doen is een tweede spoor traject zien als een verplichting die ‘we dan maar doen’. Zo goedkoop mogelijk maar dan kunnen we dat afvinken in het dossier. Het zou enorm helpen als we deze negatieve visie vervangen door een positieve visie. Namelijk door een tweede spoortraject te zien als een kans voor de werknemer om zich weer prettig en productief te voelen in een nieuwe werkomgeving. De werkgever krijgt de kans om een werknemer verder te helpen in plaats van een ellendig exit traject door te drukken met financiële – en organisatie schade.

Een 2e spoor traject is heel wat anders dan een loopbaantraject.

Er komt veel meer bij kijken. En zou wat mij betreft zo snel mogelijk opgestart moeten worden. Niet per sé na een jaar. Maar direct op  het moment dat duidelijk wordt dat terugkeer in eigen werk onmogelijk is.

Eliane van Beukering heeft zeer recent over het tweede spoortraject een boekje geschreven met de titel: In 10 stappen een succesvolle 2e spoorcoach | Ga vol zelfvertrouwen aan de slag met begeleiding van spoor 2 re-integratie. Eliane helpt je om met zelfvertrouwen en daadkracht zo’n traject op te starten. Of je nou een HR medewerker, casemanager, arboprofessional of 2e spoorcoach bent. Naar mijn weten is het de eerste keer dat iemand in een boek serieus aandacht besteed aan dit complexe traject. En zij doet dat met respect voor beide partijen, werkgever en werknemer. Door de gevoeligheden te benoemen en het proces en de communicatie op een positieve manier op gang te brengen.

Voor iedere Verzuimcoach, Casemanager, HR-medewerker en bedrijfsarts is dit een eye-opener.

Je kunt het boek bestellen bij de boekhandel en op boekenwebsites. Het is zeer leesbaar en overzichtelijk. Als je je inschrijft voor de Masterclass Succes in 2e spoor die wij samen met Eliane hebben ontwikkeld krijg je het boekje gratis. Voor KoM-leden hebben wij bovendien een speciaal aanbod met 20% korting als je als code KoM invult bij je aanmelding. Interesse? Klik dan hier op Succes in 2e spoor.

Diederik Gallas | Gezond in Bedrijf Business School

geplaatst 20 januari 2022