Dinsdag de 26e startte campagne

Geneeskundestudent Lisette was al jaren verknocht aan hartzorg, en medestudent Boyd wist zeker dat hij orthopeed ging worden. Toch namen ze tijdens hun geneeskundestudie beiden een totaal andere afslag. De campagne “De andere dokter” gaat vandaag van start met een podcast met hun verhaal. KoM werkt hieraan mee om geneeskundestudenten extra te informeren over het domein arbeid en gezondheid.

Het domein is relatief onbekend bij (geneeskunde)studenten. De campagne De Andere Dokter wil de bekendheid vergroten. Een groot aantal partijen werkt daarin samen, met  steun van het ministerie van SZW. ‘Eerste, tweede en derdejaars geneeskundestudenten moeten weten dat dit ook een interessante richting kan zijn, met veel carrièremogelijkheden’, vertelt Rob Kok, voorzitter van de beroepsvereniging van verzekeringsartsen.

‘Deze dokters zullen nooit de hoofdrol spelen in een ziekenhuisserie. En ze dragen geen witte jas. Maar ondertussen zorgen ze er wél voor dat onze maatschappij blijft werken. Letterlijk en figuurlijk. Dat levert een heel interessant werkveld op waarin je veel kunt betekenen voor het individu, organisaties en de maatschappij’, aldus Gertjan Beens, voorzitter van de beroepsvereniging van bedrijfsartsen.

Externe link  www.deanderedokter.nl