Wilt u het BAR-instrument als één van de eersten testen in de praktijk?

Het BAR-project heeft als doel het verbeteren van de afstemming en communicatie tussen professionals betrokken in het Poortwachter proces en wordt gesubsidieerd door ZonMw. Om de afstemming tijdens de re-integratie van zieke werknemers te verbeteren zijn BAR-instrument en -leidraad ontwikkeld (beschrijving arbeidsbelastbaarheid en re-integratiemogelijkheden).

BAR-instrument versie 2.0 is sinds december 2022 beschikbaar voor gebruik door bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen (via deze link). Het BAR-instrument biedt de mogelijkheid om belastbaarheid en voorwaarden voor re-integratie van zieke werknemers op een eenduidige wijze te beschrijven en documenteren.

De HAN University of Applied Sciences en Amsterdam UMC voeren een haalbaarheidsonderzoek uit om de ervaringen van professionals met het gebruik van BAR-instrument en -leidraad in de praktijk op te halen. Het doel van deze haalbaarheidsstudie is om de bruikbaarheid, begrijpelijkheid, toepasbaarheid van BAR-instrument en  -leidraad te onderzoeken onder professionals betrokken bij het re-integratieproces. Ook onderzoeken wij hoe tevreden professionals zijn over het werken met BAR.

Wij zijn op zoek naar:

Bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen (zowel privaat als publiek) en verzekeringsartsen die interesse hebben om het BAR-instrument bij 4 werknemers te gebruiken gedurende de re-integratie. Deelname is een unieke kans om als eerst BAR-instrument en -leidraad in de praktijk uit te testen. Zo draagt u bij aan de ontwikkeling van een instrument en een leidraad die de dagelijkse praktijk ondersteunen.

U volgt een introductie op 15 mei van 15:00 tot 17:00 uur (online) die bestaat uit een uitleg over BAR, over de ICF en die de mogelijkheid biedt om vragen te stellen. Wij vragen u vriendelijk te checken of u hierbij aanwezig kunt zijn voordat u zich aanmeldt voor dit onderzoek. Na de introductie gaat u aan het werk met BAR-instrument en -leidraad.

Interview en focusgroep

Vervolgens nodigen wij u uit voor een eenmalig interview van ongeveer een 30-40  minuten waar we in gesprek gaan over uw ervaringen van werken met BAR-instrument en -leidraad in de praktijk. We nodigen een selectie van deelnemers uit om mee te doen aan een groepsgesprek (september). Tijdens het groepsgesprek komen de onderzoekers en deelnemende professionals bij elkaar om de inzichten van het onderzoek samen te bespreken en te bepalen wat dit betekent voor de doorontwikkeling van BAR-instrument en -leidraad.

Voordelen van deelname:

  • U draagt bij aan verbetering van BAR-instrument en -leidraad.
  • Het levert u accreditatie (PE) punten op.
  • U doet u inzichten op over werken binnen het re-integratieproces en wisselt deze uit met collega’s uit verschillende beroepsgroepen. Eerdere deelnemers aan BAR-onderzoeken gaven ons terug dit waardevol te vinden.
  • U ontvangt 80,- euro voor uw deelname.

Als u interesse heeft om deel te nemen aan de haalbaarheidsstudie kunt u zich via deze link aanmelden.

Contactgegevens onderzoeker:
Donny Kreuger
E-mail:
d.c.c.kreuger@amsterdamumc.nl