Voorgenomen instrument “Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie” in discussie

Het ministerie van SZW gaf A’dam MC de opdracht voor een instrument waarmee bedrijfsartsen de belastbaarheid van een medewerker op eenduidige wijze kunnen beschrijven. Dit flankerend aan het voornemen de verzekeringsarts geen rol meer te laten vervullen bij de toetsing van het re-integratieverslag bij een WIA-aanvraag. Het instrument is medio mei opgeleverd, met de kanttekening dat verdere doorontwikkeling nodig is met behulp van de praktijk.

Acht bedrijfsartsen schreven een stuk als bijdrage daaraan. Het instrument raakt aan de vraag naar het fundament van het werk van de bedrijfsarts. Efficiënte verzuimbegeleiding, tegen instroom in de WIA, moet véél verder gaan dan een medische beoordeling. “Een instrument moet dus óók verder kunnen kijken ..”. De acht vragen de beroepsgenoten en anderen kritisch mee te denken en input te leveren.

Download 20210526 BAR het juiste instrument

Reageren? De LinkedIn-groep van Kwaliteit op Maat staat open voor discussie. U kunt ook uw reactie mailen naar de auteurs, p/a Els Carsouw ( els@carsouw.nl ) of Madelijn de Kleine ( dekleine@wijz-bedrijfsgeneeskunde.nl ).